Maarten Roest: “Een stukje schrijven, je moet een beetje weten hoe dat gaat”

05/06/2024

Een verslag van een cultureel uitje, een interview met een dichter: leerlingen zijn dit jaar begonnen met schrijven voor ’t Kofschip. Schoolleider Natalia Karpenko sprak met bestuurslid Maarten Roest, vader van Anouk en Arend, die de leerlingen heeft begeleid.

“Eigenlijk maken we een schoolkrant, maar dan in een 21ste eeuws jasje. Wat je vroeger op stenciltjes deed, dat plaats je nu op een website, of in de nieuwsbrief die per e-mail naar de ouders gaat.

Geïnspireerd door een interview van leerlingen uit klas 5-6 van het voortgezet onderwijs met een uitgeefster uit België dacht ik: misschien kunnen we hun er wat meer bij betrekken.

En toen zijn we gewoon begonnen. Er was een Nederlandse theatervoorstelling in Rome, je had de Nationale Voorleesdagen, er waren tentoonstellingen over Rubens en Escher, de dichteres Inge Braeckman kwam langs, en onlangs maakte “onze” Nederlandse correspondent in Rome de schoolfoto’s, dus hebben we met hem een interview gedaan.

Een stukje schrijven, je moet een beetje weten hoe dat gaat. Daar heb ik de kinderen in begeleid. Met het schrijven van een reportage bijvoorbeeld, hoe je dat precies doet. Of een interview, wat daarbij komt kijken.

Ik denk dat het voor onze leerlingen een hele leuke manier is om met de Nederlandse taal om te gaan.”

 

 

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Contact
Natalia Karpenko, Coördinator
’t Kofschip
Associazione di Promozione Sociale ETS
p/a Koninklijk Nederlands Instituut Rome
Via Omero 10-12, 00197, Rome
Geregistreerd bij RUNTS rep. 57710
C.F. 97 98 99 50 585
Lestijden en locaties
ZATERDAGOCHTEND
9:15 - 12:45
Zwitserse school
Via M. Malpighi 14, Rome
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image