Angelo van Schaik: “Als journalist mag je altijd vooraan staan”

14/05/2024

Normaalgesproken stelt Angelo van Schaik, vader van Luca en Matteo, de vragen. Maar voor dit interview voelde Laurens uit groep 7 hem aan de tand over zijn werk als Nederlandse correspondent in Rome.

Wat doet een journalist?
Een journalist begint de dag met het lezen van heel veel kranten. Daar haalt hij verhalen uit om een stukje over te schrijven. Soms ga je ook op pad. Laatst ben ik in Abruzzo geweest om een verhaal te maken over fraude met Europese subsidies.

Waarom ben je journalist geworden?
Als kind wist ik heel lang niet wat ik wilde worden. Totdat ik voor het eerst een radio-studio betrad. Toen dacht ik: “Dit is het, ik wil graag radio maken.”

Is het leuk om journalist te zijn?
Als journalist mag je altijd overal vooraan staan. Dat vind ik het leuke van mijn vak. En ook dat je veel mensen ontmoet en met ze kan praten.

Wie is de beroemste persoon die je in Italië hebt geinterviewd?
Ennio Morricone, een komponist van bekende filmmuziek. Eigenlijk was Morricone heel vervelend, maar het was wel bijzonder om een keer met hem te spreken.

Moet je goed Nederlands kunnen om journalist te zijn?
Het is heel belangrijk om de taal waarin je schrijft goed te beheersen. Je kan natuurlijk geen fouten in de krant zetten. Het gebeurt wel eens hoor, maar de fouten worden gecorrigeerd en dan kom het toch nog goed.

 

 

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Contact
Natalia Karpenko, Coördinator
’t Kofschip
Associazione di Promozione Sociale ETS
p/a Koninklijk Nederlands Instituut Rome
Via Omero 10-12, 00197, Rome
Geregistreerd bij RUNTS rep. 57710
C.F. 97 98 99 50 585
Lestijden en locaties
ZATERDAGOCHTEND
9:15 - 12:45
Zwitserse school
Via M. Malpighi 14, Rome
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image