Hoog bezoek bij viering Belgische koningsdag

22/11/2021

De Belgische ambassadeur bij de Heilige Stoel, Patrick Renault, en de vertegenwoordiger van de Vlaamse gemeenschap, Geert de Proost, vereerden ‘t Kofschip op zaterdag 20 november met een bezoek ter gelegenheid van de viering van de Belgische koningsdag.

De viering begon met een toneelstukje van de juffen Hilde, Marianne en Céline. Zij toverden de aanwezige ouders en kinderen van het schoolbordes regelrecht naar België en raakten hopeloos verstrikt in het web van talen die daar gesproken worden.

Geert de Proost, van wie ‘t Kofschip na jaren innige samenwerking helaas afscheid moet nemen, legde uit dat de Nederlands-Franse taalgrens in België teruggaat naar de tijd van Julius Ceasar.

En in het oosten van België heb je ook nog eens veel mensen die Duits spreken, voegde ambassadeur Renault toe. Niet gek dus, zei hij, dat het voor Vlaanderen fijn is om met de Nederlandse noorderbuur gewoon dezelfde taal te kunnen spreken.

Samen met Geert de Proost ging de ambassadeur vervolgens de klassen langs. Zij hielpen de leerlingen bij het oplossen van een quiz over Belgische steden.

De winnende klas kreeg een toepasselijke prijs uitgereikt, waarna de kinderen afscheid namen van het bezoek met het liedje “Ik hou van u”, ook wel bekend als het alternatieve Belgische volkslied.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Contact
Natalia Karpenko, Coördinator
’t Kofschip
Associazione di Promozione Sociale ETS
p/a Koninklijk Nederlands Instituut Rome
Via Omero 10-12, 00197, Rome
Geregistreerd bij Regione Lazio
ARTES n. 2562 C.F. 97 98 99 50 585
Lestijden en locaties
ZATERDAGOCHTEND
9:15 - 12:45
Zwitserse school
Via M. Malpighi 14, Rome
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image